Lintje Romke Wielstra (63) Driezum

Romke Wielsta (63) uit Driezum kreeg maandag van burgemeester Klaas Agricola van Dantumadiel de koninklijke onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau'. Wielstra was van 1972 tot 2018 vrijwilliger bij de voetbalvereniging VIOD te Driezum, maar deed nog veel meer. Hij was trainer en coach van diverse jeugd- en seniorenteams. Hij stelde mede het jeugdplan op waardoor het aantal jeugdleden van VIOD groeide.

Van 1980 tot 1982 was Wielstra oprichter en bestuurslid van de buurtvereniging Van Sytzamaweg te Driezum.

Van 1975 tot 2019 was Wielstra mede-oprichter en bestuurslid van de vriendenclub It Lytse Slokje. Hij initieerde en organiseerde activiteiten, zoals de jaarlijkse autocross, schaatswedstrijden, het ringsteken en de voorlopers van het Open Fries Kampioenschap Paardentriatlon, waarvan de organisatie in 1996 is overgegaan naar de Stichting Paardensport Driezum-Wâlterswâld.

Tussen 1996 en 2019 was Wielstra zes jaar bestuurslid van en vrijwilliger bij de Stichting Paardensport Driezum-Wâlterswâld. Wielstra was voorzitter van de bouwcommissie. Hij bouwde de parcoursen voor de Open Fries Kampioenschappen Paardentriatlon en de Open Fries Kampioenschappen Paardenmarathon.

Van 2014 tot 2020 was Wielstra vrijwilliger bij de buurtvereniging 'Mei syn twaën ien' in Driezum. Sinds 2019 is Wielstra medeoprichter, bestuurslid van en vrijwilliger bij de zaalvoetbalvereniging Libertas te Dantumadiel. Wielstra werft sponsoren en hij fungeert als coach.