Tabe en Klaske van der Zwaag met de Mezutec-waterontharder.
Tabe en Klaske van der Zwaag met de Mezutec-waterontharder. Foto: Ingezonden

De familie van der Zwaag wint aankoopbedrag
Mezutec-waterontharder terug

Net voor de paasdagen bestelden Tabe en Klaske van der Zwaag uit Dokkum een Mezutec-waterontharder. Zij konden hierdoor nog net meedoen met de paasactie. Dat ze de hoofdprijs zouden winnen en het aankoopbedrag van de waterontharder terug zouden krijgen, hadden ze nooit verwacht. “Wij waren al bijna vergeten dat wij hadden meegedaan”, zegt Tabe van der Zwaag. “Het is echt geweldig. Dit hadden wij nooit verwacht.”

De hardnekkige kalkaanslag in de douche was de belangrijkste reden voor de familie Van der Zwaag om een waterontharder aan te schaffen. “In dokkum hebben wij vrij hard water. Daarom hebben wij snel last van kalkaanslag. Dit is vooral te zien in onze nieuwe badkamer. Hierin zit zo’n glazen scheidingswand, waar constant kalk op te zien is. En wil je minder kalkaanslag, dan moet je een waterontharder aanschaffen, hadden wij gehoord.”

De waterontharder moet nog geplaatst worden. Dit gebeurt in mei. Van der Zwaag heeft hoge verwachtingen. “Ik heb met veel mensen gesproken die een waterontharder hebben. Iedereen zegt eigenlijk hetzelfde. Het water wordt veel zachter en je hebt geen last meer van kalk. Het schijnt zelfs zo te zijn dat ook bestaande kalkaanslag in de leidingen verdwijnt.”

Mezutec-adviseur Tjitske Klijnstra kan dit beamen. Ze hoort dagelijks de lovende verhalen van klanten. “Wie eenmaal een Mezutec-waterontharder heeft, wil niet meer zonder. Je bent verlost van kalkaanslag en drinkwater proeft zachter. Onder de douche hoef je minder douchegel en shampoo te gebruiken en haar dat gewassen is met kalkvrij water is veel zachter en beter doorkambaar.” Volgens Tjitske hebben mensen met huidproblemen ook veel baat bij een waterontharder. “Hard water staat erom bekend nadelige effecten te hebben op huidproblemen. Heb je last van bijvoorbeeld psoriasis, eczeem of een droge huid? Een waterontharder kan deze klachten aanzienlijk verminderen.”

Ze geeft aan dat een waterontharder een slimme investering is die zichzelf terugverdient. "Je hoeft minder reinigingsmiddelen te gebruiken en elektrische apparatuur gaat langer mee. Ook bespaar je energie omdat je geen rendementsverlies hebt door kalkafzetting. Wil je ook zachter water en energie besparen? Kies dan voor de beste Europese kwaliteit waterontharders van Mezutec.”


www.mezutec.nl | Het Helmhout 34-13 | Drachten | 0512-544101 | info@mezutec.nl