Wethouder Jouke Spoelstra.
Wethouder Jouke Spoelstra. Foto: Ingezonden

Kwijtschelding huur gemeentelijke binnen- en buitensport Achtkarspelen

Nog steeds kunnen we niet sporten zoals we gewend zijn. Buiten kan er het één en ander maar de binnensport is nog steeds gesloten. Het college van B en W heeft daarom besloten om de sport hierin te compenseren.

‘Sport is belangrijk voor de gezondheid en leefbaarheid in de mienskip van Achtkarspelen en sportverenigingen zijn hierin een onmisbare schakel’, aldus wethouder Jouke Spoelstra. ‘Met alle beperkingen hebbende sportverenigingen met veel vrijwillige inzet zoveel mogelijk geprobeerd aanbod voor hun leden te organiseren. Vanuit de gemeente is grote waardering voor alle inzet!’

Kwijtschelding

De huur van de binnensportaccommodaties wordt voor de periode vanaf 1 januari 2021 kwijtgescholden tot het moment dat de binnensportlocaties weer geopend mogen worden voor de sportverenigingen. Buiten kan er iets meer en daarom wordt de huur van de buitensportaccommodaties voor 50% kwijtgescholden voor de periode vanaf 1 januari 2021 tot het moment van volledige openstelling zonder beperkingen door maatregelen.

Ook het afgelopen jaar hoefden de binnen- en buitensport geen of beperkte huur te betalen.