Vrijwilliger Age Tolsma (linksachter) en jeugdtrainer Jan van Arkel met de cheque van 2000 euro, samen met team 2 JO-12 van FC Burgum.
Vrijwilliger Age Tolsma (linksachter) en jeugdtrainer Jan van Arkel met de cheque van 2000 euro, samen met team 2 JO-12 van FC Burgum. Foto: Actief Media

Sportaccommodatie van het Jaar

De Nije Westermar in Burgum is verkozen tot ‘Sportaccommodatie van het Jaar 2021’. De accommodatie is gerealiseerd door een uitstekende samenwerking/co-creatie tussen de gemeente Tytsjerksteradiel, burgerinitiatief Westermar en FC Burgum.

De Nije Westermar is een plek waar iedereen uit Burgum en daarbuiten elkaar kan ontmoeten. De jury sprak waardering uit voor het sociale aspect van de Hûskeamer. "Een initiatief waarin het sociale aspect mooi naar voren komt.” Op het dak van de Nije Westermar liggen zeshonderd zonnepanelen, waarmee het gebouw volledig energieneutraal is. De gevelstenen zijn gemaakt van restpartijen. Ook wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen en bevatten de kleedkamers waterbesparende douches. In de multifunctionele sportaccommodatie is tevens de fysiotherapie gehuisvest.