Jeugdige topspeler Yljan Nicolai van TTV-Dokkum in actie.
Jeugdige topspeler Yljan Nicolai van TTV-Dokkum in actie. Foto: Ingezonden

TTV-Dokkum ‘krijgt' kantine Kapellaan

Tafeltennisvereniging Dokkum ‘krijgt’ binnenkort een kantine bij de sporthal aan de Kapellaan in Dokkum. De gemeente Noardeast-Fryslân koopt en plaatst een casco met een vloeroppervlak van circa dertig vierkante meter. TTV-Dokkum betaalt zelf de inrichting, ter waarde van ongeveer 15.000 euro.

De gemeenteraad van Noardeast-Fryslân is met de krapste meerderheid donderdagavond 15 april 2021 akkoord gegaan: 15 raadsleden voor, 14 tegen. De voorstanders én de tegenstanders waren het met elkaar eens, dat er nog geen beleid is voor dit soort investeringen. De tegenstanders vreesden precedentwerking - oftewel: andere sportverenigingen zullen nu wellicht om soortgelijke investeringen van de gemeente vragen. De voorstanders denken dat dit wel mee zal vallen, zich baserend op het betoog van wethouder Jelle Boerema (VVD), dat sprake is van een unieke situatie. (Boerema verving de zieke wethouder Pytsje de Graaf).

TTV-Dokkum is met ruim vijftig leden en op landelijk niveau spelend één van de grootste tafeltennisverenigingen in Fryslân. De vereniging vraagt al een jaar of vier om financiële, dan wel materiële hulp van de gemeente (eerst van Dongeradeel, nu van Noardeast-Fryslân) voor een bescheiden kantine, waar tegenstanders (uit het hele land) ontvangen kunnen worden.