Enkele van de tientallen inzendingen van de paaspuzzel-oplossingen.
Enkele van de tientallen inzendingen van de paaspuzzel-oplossingen. Foto: Actief Media

Pittige puzzel, creatieve uitkomsten

De traditionele Paaspuzzel in weekblad Actief, met in de krant verspreide letters die samen een (korte) zin vormen, was dit keer kennelijk nogal pittig. Meestal krijgt de redactie enkele honderden oplossingen retour, waarvan het overgrote deel overeenkomt met de oplossing van de redactie.

Dit keer kwamen er minder goede oplossingen en relatief meer ‘foute’. Een enkeling schreef zelfs dat er vermoedelijk een fout in de puzzel zat. Maar aangezien er ook nog tientallen correcte oplossingen binnen kwamen, was de puzzel dus toch te maken.

Creativiteit aangesproken

Hoe dan ook hebben vele inzenders hun creativiteit flink aangesproken. Dat bleek uit de verscheidenheid van de gevonden (of zelf bedachte) oplossingen. Een greep hieruit: Geen visus, maar raapplezier. Geen pauze, pril maaiersgras. Paas speur, eierverzameling. Vier Pasen, maar superzalige. Even pauze, pril maaiersgras.

'Geen virus, maar paasplezier'

Die waren allemaal anders dan wat de redactie had bedacht: ‘Geen virus, maar paasplezier’. De drie door het lot gekozen winnaars zijn alle drie vrouw.

Drie winnaressen

Marjan Bergsma uit Dokkum, Grietje van der Velde-Tasma uit Burdaard en Maaike Zwaagstra uit Burgum. Zij mogen alle drie vanaf donderdag 15 april – tijdens kantooruren - een feestpakket afhalen bij Actief Media, Schoolstraat 23 in Burgum.