Campus Kollum biedt zowel theoretisch als praktijkonderwijs. Hier maken Mark Westra (voorgrond) en Jan Thomas Prins de draaibank schoon.
Campus Kollum biedt zowel theoretisch als praktijkonderwijs. Hier maken Mark Westra (voorgrond) en Jan Thomas Prins de draaibank schoon. Foto: Archieffoto: Actief Media

Tijdelijk onderdak Campus Kollum

De nog vrij nieuwe school Campus Kollum voor voortgezet onderwijs mag tijdelijk gebruik maken van het oude Lauwers College in Kollum. Het aantal leerlingen is veel sneller gestegen dan was voorzien.

Bovendien willen b. en w. van Noardeast-Fryslân meewerken aan permanente uitbreiding van het nieuwe schoolgebouw met 800 vierkante meter, omdat ook voor de langere termijn het aantal leerlingen hoger lijkt te worden dan eerder was berekend. Onderzocht wordt of de uitbreiding op het huidig perceel kan plaatsvinden.

Om het Lauwers College geschikt te maken voor het tijdelijk onderdak, is eenmalig maximaal 480.000 euro nodig. De permanente uitbreiding van Campus Kollum vergt een investering van ongeveer 2,67 miljoen euro.

“Bovenstaande is opgepakt met het schoolbestuur en wordt momenteel nader uitgewerkt. De benoemde kosten zijn een eerste inschatting, inclusief gemeentelijke projectkosten”, meldt de gemeente.

De gemeenteraad waarschuwde donderdagavond 8 april voor meer "Kollumer toestanden”, met het oog op de plannen voor schoolgebouwen in de hele gemeente. Als het beleid niet wordt aangepast, dreigen de jaarlijkse kosten te stijgen van twee naar vier miljoen euro.