Afbeelding
Foto:

Bevrijdingsfestival Fryslân 2021 in het kort

Bevrijdingsfestival Fryslân presenteert voor de viering rondom de bevrijding een coronaproof programma, waarin voor jong en oud iets te zien en te beleven is op en rond 5 mei. Bevrijdingsfestival Fryslân is dit jaar geen evenement met publiek. Bij alle onderdelen is gezorgd voor een invulling die past binnen de maatregelen rondom het coronavirus.

Er is een live televisieprogramma met sprekers en artiesten, een livestream met muziek en een stadswandeling voor jong en oud. Er zijn projecten met leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs en de veteranen zijn onderdeel van het programma. Hoogtepunt van Bevrijdingsfestival Fryslân is de bezorging van de Vrijheidsmaaltijdsoep bij ruim 10.000 ouderen en verzorgenden door de hele provincie.

Bevrijdingsfestival sluit daarnaast aan bij de provinciale herdenking, omarmt culturele projecten in de provincie én ontsteekt het bevrijdingsvuur.

Exacte data en informatie over de verschillende onderdelen wordt daar de komende weken uitgebreid, aangevuld en waar nodig geactualiseerd. Het coronaproof programma voor Bevrijdingsfestival Fryslân wordt mede mogelijk gemaakt door en dankzij gemeente Leeuwarden en provinsje Fryslân. Meer informatie is te vinden op www.bevrijdingsfestivalfryslan.nl