V.l.n.r.: Hans van der Veen (dbieb), Hylco Wijbenga (dbieb), Albert Pot (De Bân), Pieter Woudstra (De Bân) en Hans Algra (dbieb).
V.l.n.r.: Hans van der Veen (dbieb), Hylco Wijbenga (dbieb), Albert Pot (De Bân), Pieter Woudstra (De Bân) en Hans Algra (dbieb). Foto: Ingezonden (Jaap Brouwer)

Eindelijk een dorpshuis in Gytsjerk

Stichting Doarpshûs De Bân in Gytsjerk heeft een vast onderkomen in Gytsjerk. Hier heeft Gytsjerk negen jaar op moeten wachten. Het dorpshuis is een initiatief vanuit Doarpsbelang en is ondergebracht in een zelfstandige stichting.

Het bestuur van het dorpshuis heeft op 31 maart een huurcontract getekend met stichting Bibliotheken Midden Fryslân (dbieb), voor het huren van de zijvleugel van de bibliotheek aan de Simke Kloostermanstrjitte 6, tot en met het jaar 2022, met de mogelijkheid van verlenging. De intentie is om een ontmoetingsruimte te maken waar de dorpsbewoners in een gezellige sfeer bij elkaar kunnen komen om te vergaderen, koffie/thee te drinken of gewoon een praatje te maken en/of oude herinneringen op te halen.

De eerste - besloten - bijeenkomsten voor maximaal 30 mensen staan al gepland. De openbare bijeenkomsten moeten nog wachten tot de coronacrisis voorbij is of tot de regels versoepeld zijn. Via een gezamenlijke ingang kunnen bezoekers zowel dbieb als de Bân bezoeken.