Wethouder Harjan Bruining (links) bezorgt MOA-directeur Sipko Postma een taart.
Wethouder Harjan Bruining (links) bezorgt MOA-directeur Sipko Postma een taart. Foto: Binne-Louw Katsma

Keurmerk ‘Blik op werk’
voor MOA in Achtkarspelen

De Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen (MOA) in Surhuisterveen heeft het kwaliteitskeurmerk ‘Blik op Werk’ ontvangen. “Onze organisatie is op alle fronten door externen getoetst. We voldoen aan alle kwaliteitseisen en daar zijn we best trots op”, zegt Johan Slaakweg, operationeel manager bij de MOA.

Er werken ongeveer 150 mensen bij de MOA, van wie 82 in vaste dienst en de overigen via bijvoorbeeld dagbesteding, vertelt directeur Sipko Postma. “It slagget goed om minsken wer oan wurk te helpen, by de MOA sels of by oare wurkjouwers”, vindt Postma. “De measte meiwurkers én de measte klanten komme út Achtkarspelen. Mar der binne ek meiwurkers út Tytsjerksteradiel en út Westerkwartier”, aldus directeur Postma.

De MOA heeft twee afdelingen: MOAi Grien en MOAi Wurk: de eerste is de groenafdeling, die het groenonderhoud doet voor de gemeente Achtkarspelen en voor andere klanten. Bij MOAi Wurk gaat het om onder andere inpakwerk en naaiwerk, zoals voor het bekleden van meubels.

Onafhankelijk keurmerk

De onderscheiding "Is goed nieuws voor onze medewerkers, én voor onze opdrachtgevers. Het keurmerk is een bewijs dat we als dienstverlener kwaliteit leveren en goed voor ons personeel zijn”, aldus manager Johan Slaakweg. Wethouder Harjan Bruining van Achtkarspelen feliciteerde de MOA donderdag namens de gemeente met een taart. "Dy wie hearlik!” zegt directeur Postma.

Stichting Blik op Werk meet de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening. Er is door dit onafhankelijke kwaliteits- en kennisinstituut gekeken naar onder andere het kwaliteitsplan van de MOA, het beleid, de inrichting van processen en begeleiding van personeel.

Trots

Volgens Slaakweg past het objectieve kwaliteitslabel bij de MOA. Het streven van de Stichting Blik op Werk is namelijk dat alle inwoners van Nederland die willen en kunnen werken, ook een eerlijke kans krijgen op gezond werk. Na het onafhankelijk vaststellen van kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening, kan de MOA zich met het keurmerk onderscheiden op de markt. “En we kunnen het trots tonen aan onze klanten en opdrachtgevers.”