'Wij bouwen aan een zeer duurzame sportaccomodatie Nije Westermar', meldt het bouwbord. Die inzet is met een landelijke nominatie gewaardeerd.
'Wij bouwen aan een zeer duurzame sportaccomodatie Nije Westermar', meldt het bouwbord. Die inzet is met een landelijke nominatie gewaardeerd. Foto:

De Nije Westermar misschien meest duurzaam

Sportcomplex De Nije Westermar in Burgum is genomineerd voor de prijs van ‘meest duurzame sportaccomodatie van het jaar’. Op 22 april 2021 wordt de winnaar bekend gemaakt. FC Burgum is als ‘hoofdgebruiker’ van de accomodatie “enorm trots”, meldt het bestuur op de website van de voetbalvereniging.

Tot 12 maart hebben verenigingen zich kunnen inschrijven en daar is veel gebruik van gemaakt. Op 18 maart heeft de vakjury zich over alle inzendingen gebogen en hieruit de drie genomineerden geselecteerd. Naast FC Burgum zijn dat SV Grol uit Groenlo en Tennisvereniging Berg en Dal uit Berg en Dal.

“We hopen natuurlijk dat onze prachtige accommodatie, gerealiseerd door een uitstekende samenwerking/co-creatie tussen gemeente (Tytsjerksteradiel), burgerinitiatief Westermar en FC Burgum uiteindelijk de eerste prijs wint”, meldt het bestuur van FC Burgum.

De architect van De Nije Westermar is Alynia in Harlingen. Het complex kwam tot stand nadat de oude sporthal Westermar door brand verwoest werd. Dat complex was al hoognodig aan vernieuwing, dan wel vervanging toe.