Wethouder Gelbrig Hoekstra reikt de prijs uit aan Gosse Bies, directeur basisschool De Twirre. Op de achtergrond Liekele Paulusma, buurtsportcoach en bedenker van de beweegchallenge.
Wethouder Gelbrig Hoekstra reikt de prijs uit aan Gosse Bies, directeur basisschool De Twirre. Op de achtergrond Liekele Paulusma, buurtsportcoach en bedenker van de beweegchallenge. Foto: Binne-Louw Katsma

De Twirre winnaar beweegchallenge

Basisschool De Twirre uit Eastermar mag zich winnaar noemen van de beweegchallenge ‘Beweeg mee de wereld rond’. Tijdens deze challenge, georganiseerd door High Five sportstimulering, kwamen de leerkrachten, leerlingen, ouders, opa’s en oma’s van de basisscholen in Tytsjerksteradiel in beweging om gezamenlijk ‘de wereld rond te bewegen’; 40.000 kilometer.

“Met deze challenge hebben de buurtsportcoaches een originele manier bedacht om zowel leerlingen als hun familieleden te laten bewegen, aldus wethouder Gelbrig Hoekstra. Iedereen kon op zijn eigen manier deelnemen; fietsen, hardlopen, wandelen, skeeleren en tennissen. Zo hebben de leerlingen in deze periode van thuisonderwijs volop beweging gehad!”

Meer dan 10.000
kilometer bewogen

De leerlingen en hun familieleden van basisschool De Twirre hebben de meeste kilometers bewogen: 10.312,61 kilometer. De school ontvangt als prijs een speelcontainer met spelmaterialen voor op het schoolplein. Alle deelnemende scholen krijgen een prijs.
In totaal hebben maar liefst 511 deelnemers meegedaan om tot het einddoel te komen. Iedere week volgde er een tussenstand waarbij ook de totale kilometers van elke school werden bijgehouden. De teller stond op 5 februari op 41.814,18 kilometer.