Burgemeester Jeroen Gebben (rechts voor) ontving onlangs van HIMBO-voorzitter Erik Meijer de oproep, ondernemers in Tytsjerksteradiel zoveel mogelijk te steunen. Burgemeester Gebben beloofde dat ook.
Burgemeester Jeroen Gebben (rechts voor) ontving onlangs van HIMBO-voorzitter Erik Meijer de oproep, ondernemers in Tytsjerksteradiel zoveel mogelijk te steunen. Burgemeester Gebben beloofde dat ook. Foto: Actief Media

VVD en PvdA: “Geef ondernemers uitstel van betaling OZB”

De ondernemers in Tytsjerksteradiel die hard zijn getroffen door de coronacrisis, dienen de mogelijkheid te krijgen de onroerend zaakbelasting (OZB) verspreid te betalen, dan wel uitstel van betaling te krijgen.

Dat vinden de raadsleden Sjaak Hoekstra (VVD) en Peter van de Hoef (PvdA). Ze hebben in een open brief aangekondigd in de gemeenteraad hierover een motie (verzoek aan b. en w.) in te dienen.

De inwoners en ondernemers in Tytsjerksteradiel kregen onlangs de ozb-aanslagen door de brievenbus. “Het verbaast ons dat u de ondernemers bij de verzending van deze aanslag geen enkel uitstel van betaling heeft aangeboden voor het voldoen van de opgelegde belastingen en heffingen”, schrijven de beide raadsleden.

“Wij vragen het college van b. en w. nog deze week een brief te sturen aan de ondernemers, waarin de mogelijkheid wordt aangeboden voor een gespreide en uitgestelde betaling.”

B. en w. reageren, dat er al langer de mogelijkheid bestaat om gespreid te betalen en dat dit bij de ozb-aanslag ook altijd gemeld wordt. "Der is gjin ekstra brief foar ûndernimmers taheakke, want dan hie de gemeente earst útsykje moatten wa't ûndernimmer is en wa net", aldus een woordvoerster van Tytsjerksteradiel.