In juni 2018 was het op de open dag van Vliegveld Drachten gezellig druk.Dit soort evenementen viel afgelopen jaar weg, maar er waren wel kosten.
In juni 2018 was het op de open dag van Vliegveld Drachten gezellig druk.Dit soort evenementen viel afgelopen jaar weg, maar er waren wel kosten. Foto: Archieffoto: Jelle Jeensma

Extra subsidie voor Vliegveld Drachten

Vliegveld Drachten krijgt over het jaar 2020 extra subsidie van de gemeente Smallingerland, vanwege de gevolgen van de coronamaatregelen. In plaats van de begrote ruim elfduizend euro wordt de subsidie over afgelopen jaar 31.653 euro, dus bijna het drievoudige. Dit hebben b. en w. van Smallingerland besloten, omdat blijkt dat de onkosten voor het vliegveld doorliepen, terwijl er geen (huur-)inkomsten waren. Het veld was afgelopen jaar meerdere maanden gesloten; evenementen konden niet doorgaan en brachten dus niks in het laadje. De exploiterende stichting heeft daarom een verzoek ingediend voor een extra subsidie van 31.653 euro. Dit bedrag wordt dus ook betaald, grotendeels uit een budget voor coronamiddelen (27.800 euro) en voor een klein deel uit de begroting voor economische zaken van de gemeente, dan wel uit de algemene middelen.