Trainer van vv Buitenpost Jasper Bouma en speler Joran Olijve.
Trainer van vv Buitenpost Jasper Bouma en speler Joran Olijve. Foto: Orange Pictures

Voetballers Buitenpost willen weer trainen

Door corona worden de competities in het amateurvoetbal niet uitgespeeld. Voetbalvereniging Buitenpost zal volgend seizoen opnieuw hoofdklasser zijn. Zonder trainer Jasper Bouma, die stopt bij Buitenpost.

“Door de coronamaatregelen is mijn motivatie verdwenen, nu we geen wedstrijden kunnen spelen en ook niet meer kunnen trainen. Als de situatie weer normaal is, denk ik erover terug te keren in de voetballerij”, zegt Bouma. Hij is positief over de versoepeling van de coronamaatregelen die toestaan dat er door sporters tot 27 jaar in ieder geval weer in groepsverband mag worden getraind. “Onze spelers hebben de trainingen gemist, ook het elkaar ontmoeten en de sociale contacten zorgen voor binding. Ik kan met zestien spelers nu weer gaan trainen, maar we hebben ook zes spelers ouder dan 27 jaar. Die mogen wel in tweetallen sporten, daar zou dan een oplossing voor gevonden moeten worden, maar dat is ook aan het clubbestuur”.

Buitenpost hoopt dat de geplande minicompetitie met zes Friese voetbalverenigingen dit voorjaar wel door kan gaan. Hoofdklasser Buitenpost en eersteklassers Blauw Wit ’34, Broekster Boys, FC Burgum, Drachtster Boys en Leeuwarder Zwaluwen willen een volledige competitie gaan spelen in mei en juni. Dit kan alleen wanneer de coronamaatregelen worden versoepeld.