Afbeelding
Foto: Ingezonden

Deze zomer iedereen vlasboer! Doe je mee?

Ter voorbereiding van de Vlasroute Follow the Blue Line 2021, wordt er binnenkort gratis biologisch vezelvlaszaad uitgedeeld op een aantal locaties van de vlasroute.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Limagrain die het vezelvlas heeft geleverd. We hopen hiermee de bewoners van Noardeast-Fryslan tegemoet te komen met een beetje vrolijkheid in deze coranatijd.

Iedereen kan meedoen om zo de vlasroute Follow the Blue Line prachtig blauw te kleuren. Geniet deze zomer van dit blauwe wonder in je eigen tuin of op je terras! Deel straks foto’s van je vlastuin op sociale media en laat ons meegenieten van de groei en bloei van jouw vlastuin. Het idee is om in de maand mei in je eigen buurt vlas te zaaien. Zoek een mooi stukje grond uit en haal gratis biologische vezelvlaszaden op bij een van de uitdeelpunten! Op de website van de vlasroute zal binnenkort een datum en overzicht van de afhaallocaties bekend worden gemaakt. Ook wordt hier een zaai-instructie vermeld, zodat je precies weet wat je moet doen.

Gedurende de maanden juni, juli en augustus is het verhaal over vlas tot en met handbedrukt linnen op verschillende locaties te bezichtigen in Blije, Ternaard, Metslawier, Ee en Engwierum.

Meer informatie over de vlasroute kunt u bekijken op www.vlasroute.nl