De gemeente Groningen betaalt voor basisbanen het minimum loon. Deraden van Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen laten zich 4 maart bijpraten.
De gemeente Groningen betaalt voor basisbanen het minimum loon. Deraden van Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen laten zich 4 maart bijpraten. Foto: Ingezonden

‘Basisbaan, basisinkomen, regelvrije bijstand’

De gemeenteraden van Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen laten zich donderdagavond 4 maart bijpraten over ‘Basisbaan, basisinkomen en regelvrije bijstand’. Het wordt een digitale, openbare bijeenkomst, dus ook voor derden te volgen. De bijeenkomst begint met drie inleidingen, door vier personen. De raden worden tijdens deze inleidingen geïnformeerd.

De eerste inleiding gaat over de basisbaan. Vervolgens gaat het over de regelvrije bijstand en basisinkomen. De derde inleiding gaat over verdringing op de arbeidsmarkt door participatie-inspanningen van gemeenten. Voor elke inleiding is twintig minuten gepland. Dan volgt een pauze, waarna raadsleden vragen kunnen stellen aan de inleiders. De bijeenkomst begint 19.30 uur en is net als alle andere bijeenkomsten te volgen via de website van de raad van Tytsjerksteradiel of via RTV-NOF.