Wichard Dijkstra overhandigt een zonnepaneel aan zijn broer Peter-Martijn.Op het dak werken Zavino Bonifacia en Sebas Veenstra.
Wichard Dijkstra overhandigt een zonnepaneel aan zijn broer Peter-Martijn.Op het dak werken Zavino Bonifacia en Sebas Veenstra. Foto: Actief Media

Voorjaarsactie Safe Solar: 20% korting op Nederlandse zonnepanelen

In nog geen twee weken tijd is de temperatuur met meer dan 20 graden gestegen. Wichard Dijkstra van Safe Solar merkt ook in de handel dat het voorjaar voor de deur staat. “Nu de zon in kracht toeneemt, willen meer mensen zonnepanelen laten installeren om in de lente en zomer te profiteren van de extra opbrengst.” Gelukkig heeft Dijkstra een grote partij zonnepanelen van een Nederlands merk met flinke korting kunnen inkopen. “Deze panelen kunnen wij nu tijdelijk aanbieden met 20% korting.”

Dijkstra toont op zijn telefoon een grafiekje van de zonnepanelen op zijn eigen dak. In de zomermaanden is een duidelijke piek te zien: “In de zomer heb je veel meer zonuren en is de hoek waarin de zon op de panelen schijnt gunstiger. Bij een hittegolf is het rendement iets minder hoog, maar omdat de zon dan veel schijnt en hoog aan de hemel staat, heb je toch een goede opbrengst.”

De panelen die Dijkstra met korting aanbiedt, zijn voorzien van half-cut technologie: “Dit betekent dat het zonnepaneel uit twee secties bestaat. Omdat de afstand die de stroom hierbij moet afleggen korter is, is de weerstand in het paneel lager en de opbrengst hoger. En ligt de ene helft van het paneel net in de schaduw, dan is alleen de opbrengst in die helft lager, in plaats van in het gehele paneel.” Daarnaast zijn de panelen extra getest op vuurbestendigheid en zit er uitgebreide Nederlandse garantie op. “Maar liefst 15 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie”, zegt Dijkstra.

Alle zonnepaneelsystemen levert Safe Solar standaard met omvormers van het merk SolarEdge. Dijkstra is een groot fan van dit merk. “Deze omvormers zorgen voor een hoger rendement, tot 25 procent extra.” Ook de ingebouwde veiligheidssystemen zijn volgens hem heel goed. “Een speciale beveiliging in de omvormer regelt dat zonnepanelen bij kortsluiting maar 1 volt krijgen. De omvormer is daarnaast voorzien van een vlamboogdetectie. Wanneer er door een kabelbreuk overspringende vonken ontstaan – dit wordt een vlamboog genoemd – dan slaat de omvormer uit.”

Safe Solar is een totaalleverancier op het gebied van duurzame installaties. Dijkstra bespreekt graag de mogelijkheden met u. “Wij nemen graag de gehele installatie uit handen. Aanpassingen in bijvoorbeeld de meterkast kunnen wij ook in eigen beheer uitvoeren. Neem gerust contact op om uw situatie te bespreken.”

Safe Solar | Menno van Coehoornweg 17, Burgum | www.safesolar.nl | 06-46535918