Zonder subsidie blijft het heel stil in Zwemcentrum Kollum, meldtVincent Gottschalk.
Zonder subsidie blijft het heel stil in Zwemcentrum Kollum, meldtVincent Gottschalk. Foto:

1101 x pleidooi voor Zwemcentrum Kollum

De petitie voor het verkrijgen van 35.000 euro subsidie van de gemeente Noardeast-Fryslân voor Stichting Doelgroepenbad Kollum is 1101 maal ondertekend. “Twintig procent van de bevolking van Kollum”, beklemtoont Vincent Gottschalk, eigenaar van het zwembadgebouw.

De petitie is donderdag in Dokkum overhandigd aan wethouder Pytsje de Graaf (FNP) van de gemeente. Het is nu aan b. en w. en vervolgens aan de gemeenteraad om al dan niet iets met deze petitie te doen.

“Uiteraard zijn er ook nog een zeven personeelsleden die zich graag en voor honderd procent willen blijven inzetten voor de vele doelgroepen die bij ons zwemmen. Veel van de doelgroepgebruikers kunnen zich helaas niet laten horen. Echter weten wij uit ervaring dat deze groepen erg gebaat zijn bij het voortbestaan van het zwembad. Zonder subsidie zal het zwembad moeten sluiten. De exploitatiestichting heeft geen winstoogmerk”, legt Gottschalk uit.

Stichting Doelgroepenbad Kollum is goed voor 50.000 bezoekers per jaar, zoals 450 tot 500 kinderen die wekelijks zwemles krijgen, en zwembadcliënten van Nocht en Wille, Talant, Nieuw Toutenburg, Meckema State, Noorderbreedte, fysio, revalidatie, 60+groepen en aquasportgroepen, aldus Gottschalk.