De uitreiking van vorig jaar: commissaris van de Koning in de provincie Fryslân Arno Brok, overhandigt de bokaal aan Jan Baljeu van Friesland Lease.
De uitreiking van vorig jaar: commissaris van de Koning in de provincie Fryslân Arno Brok, overhandigt de bokaal aan Jan Baljeu van Friesland Lease. Foto: Ingezonden

Beste ondernemer van Fryslân
- in coronajaar – gezocht!

FRYSLAN - De aanmelding voor de verkiezing ‘Friese onderneming van het Jaar’ is weer geopend. Door corona is het landschap waarin ondernemers opereren danig gewijzigd. Voor de jury zal de wendbaarheid en inventiviteit van ondernemingen zwaar gaan wegen in de beoordeling.

Vorig jaar won Friesland Lease. Naast trots en heel veel aandacht is directeur Jan Baljeu ook blij met de nieuwe inzichten die de deelname van Friesland Lease hem én zijn team hebben opgeleverd. “Met die nieuwe inzichten gaan we heel hard aan de slag om nog beter te worden voor onze klanten”, aldus de stralende winnaar. De Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar is één van de langstlopende ondernemersprijzen in Nederland.

De finale is in september gepland. De organisatie verwacht dat ‘samenkomen’ dan weer is toegestaan. Tijdens de finale presenteren de drie finalisten zich aan het publiek. De halve finale – met zes genomineerde ondernemingen – zal voor de zomer plaatsvinden.

Voor de jury tellen naast innovatie en inventiviteit ook duurzaamheid, de financiële resultaten en het offensief kansen weten te creëren en benutten mee. De jury maakt voor hun beoordeling gebruik van een drietal scans.

Een zelfstandige werkgroep is verantwoordelijk voor het selecteren van zes genomineerden. Deze zes presenteren zich aan de jury. Dit is samen met de scans voldoende voor de jury om drie finalisten te selecteren. Enkele weken later bezoekt de jury deze finalisten. De jury toetst dan alle indrukken van papier, aan de realiteit. De finalisten presenteren zichzelf tijdens de finale. Uiteindelijk leidt dit tot één winnaar.

De Stichting ‘Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar’ stelt zichzelf tot doel om creativiteit en vernieuwing, oftewel excellent ondernemerschap, in Fryslân te stimuleren en te waarderen, met de verkiezing als zichtbare exponent. Ook is de stichting een platform waar bestuurlijk en ondernemend Fryslân elkaar ontmoet en spreekt. Winnaars treden toe tot een eregalerij en worden met regelmaat uitgenodigd voor bijeenkomsten.

Meld uw organisatie of die van een ander aan voor 12 maart op www.vfo.nl