Buurtbemiddeling wordt ingezet bij lichte vormen van woonoverlast, zoals rommel, stank, geluidsoverlast of onwenselijk gedrag.
Buurtbemiddeling wordt ingezet bij lichte vormen van woonoverlast, zoals rommel, stank, geluidsoverlast of onwenselijk gedrag. Foto: Ingezonden

KEaRN Buurtbemiddeling wordt
beloond met PLUS-certificaat van CCV

BURGUM - KEaRN Buurtbemiddeling heeft in januari 2021 als eerste buurtbemiddelingsproject in Friesland een Plus-certificaat ontvangen vanuit de adviescommissie van het CCV (Centrum voor criminaliteitspreventie en Veiligheid). Dit betekent dat KEaRN Buurtbemiddeling zich houdt aan de werkwijze en procedures zoals deze landelijk zijn afgesproken onder alle aangesloten buurtbemiddelingsorganisaties: inwoners zijn dus verzekerd van goede bemiddeling.

KEaRN Buurtbemiddeling wordt ingezet bij lichte vormen van woonoverlast, zoals rommel, stank, geluidsoverlast of onwenselijk gedrag. De opgeleide, vrijwillige buurtbemiddelaars proberen de woonoverlast te verminderen en escalaties te voorkomen. Door de onderlinge communicatie te herstellen willen zij wederzijds begrip en respect bevorderen. Buurtbemiddeling ondersteunt buren bij het vinden van een oplossing. Twee bemiddelaars voeren gesprekken met beide buren. Als beide buren instemmen, volgt een bemiddelingsgesprek op een neutrale plek waarbij beide partijen de gelegenheid krijgen om hun verhaal te vertellen. Uiteindelijk gaan partijen zelf oplossingen zoeken, waar beiden achter staan. Bemiddelingsgesprekken zijn gratis, vertrouwelijk en op basis van vrijwilligheid. De buurtbemiddelaars begeleiden de gesprekken, zodat de ruzie niet uit de hand loopt. Overige instanties zoals gemeente, politie en woningbouwcorporatie blijven dan zoveel mogelijk buiten het conflict.

KEaRN Buurtbemiddeling is nog op zoek naar buurtbemiddelaars die zich vrijwillig willen inzetten voor een prettige en veilige woonomgeving. Na het volgen van de basistraining kunnen de bemiddelaars buren helpen met het herstellen van het onderlinge contact. Voor informatie en aanmelden: Norma Klarenbeek, coördinator van KEaRN Buurtbemiddeling, 06 - 55841440 of buurtbemiddeling@kearn.nl. Op www.kearn.nl/buurtbemiddeling en www.problemenmetjeburen.nl vindt u meer informatie over buurtbemiddeling.