Bij ANWB AutoMaatje brengen vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar de plek van bestemming waar ze zelfstandig niet kunnen komen.
Bij ANWB AutoMaatje brengen vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar de plek van bestemming waar ze zelfstandig niet kunnen komen. Foto: Ingezonden

ANWB AutoMaatje Achtkarspelen en T-diel
vervoert ouderen naar vaccinatie locaties

BURGUM - Het vaccineren van ouderen tegen het coronavirus is inmiddels gestart. Het gaat hierbij om mensen die nog zelfstandig wonen. Oudere inwoners uit Achtkarspelen of Tytsjerksteradiel die bijvoorbeeld niet goed kunnen lopen, kunnen gebruik maken van ANWB AutoMaatje. De vrijwillige chauffeurs brengen hen tegen een kleine vergoeding naar de vaccinatie locatie in Leeuwarden.

Vervoer naar vaccinatie locatie

Uitgangspunt is om met eigen vervoer te reizen of hiervoor een beroep te doen op familie of kennissen. Wie dit niet kan regelen en ook geen gebruik kan maken van Valys of de taxipas vanuit de WMO, kan zich via KEaRN aanmelden bij ANWB Automaatje Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Zodra er een afspraak is gemaakt voor de vaccinatie, kan men telefonisch een rit plannen bij AutoMaatje. Zij zijn telefonisch te bereiken op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 0511 - 465200.

ANWB AutoMaatje

Sinds 9 november 2020 biedt KEaRN (in samenwerking met de ANWB) AutoMaatje aan. Binnen Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel is dit een nieuwe aanpak, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten brengen naar de plek van bestemming waar ze zelfstandig niet kunnen komen.

Het sociale aspect (gezellig een praatje onderweg en het opdoen van nieuwe contacten) is hierbij heel belangrijk. Omdat er de komende tijd veel chauffeurs nodig zijn, doet coördinator Klaske Siersema een oproep aan mensen die wat willen doen voor een ander en in het bezit zijn van een auto. Zij kunnen zich aanmelden als chauffeur.

Dit kan door het sturen van een e-mail naar automaatje@kearn.nl of door contact op te nemen met KEaRN via 0511 - 465200 (op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur).