Wichard Dijkstra ontwerpt een installatie met zonnepanelen.
Wichard Dijkstra ontwerpt een installatie met zonnepanelen. Foto: Actief Media

Safe Solar groeit uit tot totaalleverancier op het gebied van zonnepanelen: Nu ook laadpalen van SolarEdge

BURGUM - Safe Solar heeft in januari het team uitgebreid met een monteur en een elektricien om aan de grote vraag naar zonnepaneel-systemen te kunnen voldoen. "Daarnaast is er nu meer ruimte voor andere werkzaamheden", zegt eigenaar Wichard Dijkstra. "Zo vervangen wij ook meterkasten en plaatsen wij laadpalen voor elektrische auto's."

De nieuwe medewerkers gaan iedere dag op pad met Wichards broer Peter Martijn. Ook broer Jurgen zit nog in het bedrijf, hij voert meestal de adviesgesprekken met klanten.

In de afgelopen jaren is Safe Solar uitgegroeid tot een totaalleverancier op het gebied van zonnepanelen. Het merk SolarEdge heeft een belangrijke plaats in het assortiment, legt Wichard uit. "Wij leveren alle zonnepaneel-systemen standaard met een omvormer van dit merk. Dit systeem zorgt voor een hogere opbrengst van de zonnepanelen, dit kan oplopen tot een wel 25% hoger rendement." Andere voordelen zijn volgens hem de veiligheid en garantie. "De SolarEdge-omvormers hebben een speciale beveiliging, die ervoor zorgt dat zonnepanelen bij kortsluiting maar 1 volt krijgen. Bij andere omvormers komt er dan direct een paar honderd volt gelijkstroom op de panelen te staan. Daarnaast zit er standaard 12 jaar garantie op de producten van SolarEdge."

De laadpalen die Safe Solar plaatst zijn ook van het Amerikaanse merk. "Het zijn de eerste laadpalen die tegelijkertijd energie van zonnepanelen en van het energienet kunnen gebruiken", vertelt Wichard. "Hierdoor kun je een elektrische auto tot 2,5 keer zo snel opladen als met een laadpaal die alleen via het energienet laadt." SolarEdge is ook een koploper op het gebied van energieopslagsystemen. Wichard verwacht dat veel zonnepanelen systemen in de nabije toekomst energie opslaan in accu's. "Accu's zijn nu nog vrij duur. Toch zie je dat in Duitsland 70 procent van alle zonnepaneel-systemen met een SolarEdge-omvormer ook voorzien zijn van een accu. In Nederland wordt vanaf 2023 de salderingsregeling voor zonnepanelen afgebouwd en vervangen door een teruglever-subsidie. Energie opslaan in accu's wordt dan aantrekkelijker."

Safe Solar | www.safesolar.nl | 06-46535918