Het team van De Frambozenboerderij heet u van harte welkom in de gezellige winkel. Inzet onder: bezorger Coen. Inzet boven: de boerderijwinkel in Opende in de beginjaren.
Het team van De Frambozenboerderij heet u van harte welkom in de gezellige winkel. Inzet onder: bezorger Coen. Inzet boven: de boerderijwinkel in Opende in de beginjaren. Foto: Actief Media

Winkel van De Frambozenboerderij in Drachten bestaat vijf jaar

DRACHTEN - Vijf jaar geleden opende De Frambozenboerderij een winkel op Folgeren 26A in Drachten. De eigenaren Ton en Corien Melsert hadden daarvoor al tien jaar een frambozen- en aardbijenkwekerij en een boerderijwinkel in Opende, die te klein werd. Het concept in Drachten is nu zo'n groot succes dat de winkel aan de Folgeren ook uit de voegen barst. Ton Melsert wijt het succes aan "de combinatie van dagverse kwaliteitsproducten en de ouderwets gezellige sfeer in de winkel".

Bij De Frambozenboerderij kun je terecht voor alle dagelijkse boodschappen, zoals aardappelen, groente, fruit, vlees, brood, pasta, rijst, koffie, thee, sappen en dergelijke. Ton haalt de producten zoveel mogelijk uit de regio. "Ons brood komt bij Bakkerij Baarsma vandaan, het vlees van Uw Slager Tadema. Alleen producten die wij echt niet lokaal kunnen krijgen, halen wij bij de groothandel vandaan." Ongeveer de helft van het assortiment bestaat uit biologische producten en verse producten zijn ook echt dagvers. "Dat proef je meteen. Dagverse producten zitten boordevol smaak en vitamines. Omdat wij een goede doorloop hebben, kunnen wij zorgen voor iedere dag die verse krop sla in de winkel. Kwaliteit en versheid zijn voor ons de belangrijkste prioriteiten."

Bijzonder populair zijn de groente- en fruittassen, vertelt Ton. "Wist je dat wij de afgelopen tien jaar al meer dan 350.000 van deze tassen hebben verkocht? Heel vaak zitten er ook groenten in die mensen niet meer kennen. Daarnaast zit er een recept bij. Ook hebben wij complete weekpakketten. Voor rond de 30 euro krijg je dan voor een hele week groente, fruit, brood en vlees. Hartstikke lekker en gezond eten voor weinig geld."

Van heinde en verre weten mensen inmiddels De Frambozenboerderij te vinden. Volgens Ton is dit niet alleen vanwege de goede producten, maar ook vanwege de gezelligheid. "Onze winkel ademt de sfeer uit van de jaren zestig en zeventig. Mensen komen hier graag. Ze kunnen hier hun verhaal kwijt. Wij zien je niet als een klant, maar gewoon als een persoon." Naast de ouderwets gezellige winkel is er de moderne webshop. Dagelijks bezorgt De Frambozenboerderij producten in bijna heel Friesland, Groningen en Drenthe. De vestiging in Opende is drie jaar geleden gesloten. "Dit was vanwege de drukte in Drachten niet meer te combineren", legt Ton uit. In de winkel in Drachten ontstaat er volgens hem nu ook een ruimteprobleem. Over uitbreidings- of verhuisplannen laat hij echter niet veel los. "Maar ga er maar van uit dat 2021 voor De Frambozenboerderij het jaar van verandering wordt."

Folgeren 26A Drachten | 0512 354 172 |
www.deframbozenboerderij.nl