Afbeelding
Foto: Ingezonden

Noord-Friese Winkeltjesroute breidt uit

NOARD-EAST FRYSLAN - De Noord-Friese Winkeltjesroute bestaat sinds 2013 en wegens het verdwijnen van een aantal winkels, is er plaats voor nieuwe bedrijven. In 2017 werd de route al eens uitgebreid met vier ondernemingen en omdat het succes van de route wordt bepaald door de deelname van enthousiaste ondernemers, is er in het voorjaar van 2021 plaats voor circa 3 nieuwe bedrijven.

Momenteel bestaat de route uit 11 bedrijven, allemaal gevestigd in het buitengebied of in kleine dorpen. Geïnteresseerde plattelandswinkeliers, atelierhouders en horecabedrijven uit het gebied ten noorden van Dokkum worden van harte uitgenodigd zich aan te melden. Uit de aanmeldingen worden geschikte ondernemingen gekozen. Hierbij telt niet ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Er wordt gekeken naar de toegevoegde waarde voor de winkeltjesroute en moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden. De lijst met deelname informatie en voorwaarden is op te vragen via info@noordfriesewinkeltjesroute.nl.

Om het plattelandskarakter te behouden, worden bedrijven uit Dokkum en grote dorpen uitgesloten van deelname. De nieuwe deelnemers zijn bereid elke donderdag(-middag), vrijdag(-middag) en zaterdag open te gaan voor publiek. Verder wil de commissie benadrukken dat de keuze voor de nieuwe deelnemers wordt gemaakt door de Noord-Friese Winkeltjesroute en dat geïnteresseerden geen deelname kunnen afdwingen, om wat voor reden dan ook. Winkeliers die zich in het verleden al eens hebben aangemeld, worden verzocht dat opnieuw te doen zodat we beschikken over actuele informatie.

Aanmelding met motivatie voor 12 februari naar: info@noordfriesewinkeltjesroute.nl. Rond 1 april zullen via een persbericht en op social media de nieuwe deelnemers bekend gemaakt worden. Kijk voor de route op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.