Utfeartbegelieding Iepie Lindeboom-Hospes.
Utfeartbegelieding Iepie Lindeboom-Hospes. Foto: Ingezonden

Verbonden met elkaar in deze tijd

DRACHTSTERCOMPAGNIE - In deze bizarre tijd afscheid nemen kan een vorm krijgen van verbondenheid. Nabestaanden vinden het soms fijn om in kleine kring afscheid te nemen. Een nabestaande zei: "Vader wou iedereen uitnodigen en van ons hoefde dat niet. En nu hoefden we daar geen keuze in te maken."

In kleine kring, thuis in de tuin, in de schuur of om het graf. Daar kan naar muziek worden geluisterd, naar warme woorden worden geluisterd en koffie worden geschonken. Op afstand kan iedereen verbonden zijn door livestream, hier wordt veel gebruik van gemaakt. Maar Iepie kan zich voorstellen dat vrienden en kennissen wel aandacht aan hun verdriet willen geven. Daardoor ziet Iepie dat er heel veel bloemen of maaltijden worden bezorgd, kaarten en appjes worden verstuurd. De buurt hangt de vlag halfstok of staan bij het uitgeleiden aan de straat.

Er zijn veel nieuwe ideeën ontstaan. Persoonlijk denkt Iepie dat de vorm van afscheid mensen bewuster maakt, dat afscheid ook anders mag. Voorgesprekken worden nu uitgesteld of via beeldbellen georganiseerd. Persoonlijk contact daar gaat de voorkeur naar uit bij Iepie zodat even de thuissituatie wordt besproken en bekeken. Mocht u behoefte hebben aan een voorgesprek kunt u contact opnemen, voor aanvraag van het boekje 'wensen voor mijn uitvaart' kunt u op de website terecht www.uitvaartverzorgingfriesland.nl

Utfeartbegelieding Iepie Lindeboom-Hospes 06 - 479 279 67
info@uitvaartverzorgingfriesland.nl