Maak gebruik van de bezorgservice van dbieb of lees e-books via de Online BibliotheekApp.
Maak gebruik van de bezorgservice van dbieb of lees e-books via de Online BibliotheekApp. Foto: Ingezonden

dbieb bezorgt boeken aan huis

BURGUM - Vanwege de maatregelen van de overheid om het coronavirus in te dammen, zijn de deuren van dbieb al geruime tijd gesloten voor bezoekers. Dit betekent echter niet dat leden nieuw leesvoer hoeven te missen; dbieb biedt een service die uniek is in Nederland: een gratis bezorgservice voor alle leden. Daarnaast is er in alle vestigingen een afhaalloket.

Afhalen en terugbrengen

Wie zelf in de gelegenheid is om langs te komen, kan gebruik maken van het afhaalloket. Een bestelling kan online via de website van dbieb worden gemaakt. Zodra de reservering klaarligt, ontvang je van ons een afhaalbericht per mail. De gereserveerde materialen kunnen binnen 7 dagen, zonder afspraak worden afgehaald bij het afhaalloket van jouw vestiging. Geleende boeken kunnen zonder afspraak weer worden ingeleverd bij dit loket. De openingstijden van het afhaalloket zijn:

Burgum: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur
Gytsjerk: woensdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur

Bezorgen

Het afhalen van boeken is niet voor iedereen een geschikte optie. Om toch iedereen in de gelegenheid te stellen om boeken te lenen, koos dbieb voor een gratis bezorgservice, waar alle leden gebruik van kunnen maken. Directeur Hans van der Veen legt uit: "Wij zijn van mening dat deze service past bij deze situatie. Maar we vinden vooral dat onze leden deze extra service verdienen. Het zijn pittige tijden en dan vinden we dit een mooi gebaar. We maken daarom geen onderscheid; de service is voor alle leden."

Meer info

Actuele informatie over het afhaalloket en de bezorgservice van dbieb kun je volgen via de social mediakanalen en de website (dbieb.nl). Hier is ook een pagina ingericht met veelgestelde vragen. Tijdens kantooruren is dbieb ook telefonisch bereikbaar via 058-235 7777.