Els Breimer van Fines Uitvaartzorg in Hurdegaryp. Foto geplaatst met toestemming van de familie.
Els Breimer van Fines Uitvaartzorg in Hurdegaryp. Foto geplaatst met toestemming van de familie. Foto: Gerda Wesselius

Fines Uitvaartzorg: "Een intieme
uitvaartdienst kan heel warm voelen"

HURDEGARYP - Grote uitvaarten kunnen niet door de COVID-regels. Dat wil niet zeggen dat er geen warme, gedenkwaardige afscheidsdiensten zijn," zegt Els Breimer van Fines Uitvaartzorg. "Integendeel. Ik hoor vaak terug van families dat ze de intimiteit van een klein gezelschap bij nader inzien waarderen."

Samen met de nabestaanden worden de mogelijkheden doorgenomen die wél kunnen. Bijvoorbeeld, het plaatsen van de overledene midden in de ruimte, met alle genodigden in een kring er omheen. Dat geeft een intieme sfeer. Of het uitbrengen van een toast tijdens de afscheidsceremonie, waarbij ik, als uitvaartverzorger, tussendoor de glazen volschenk. Een erehaag waarbij vrienden van een jongen met gekleurde fakkels langs de weg staan. Een jongeman die op zijn uitdrukkelijke wens op een bakfiets door een klein gezelschap naar zijn laatste rustplaats wordt begeleid.
Is er een groot netwerk rondom de overledene dan biedt livestream mogelijkheden. “Het is troostrijk voor de naaste familie als ze horen dat heel veel mensen hebben ingelogd en de dienst toch konden meemaken.”

Waar je ook verzekerd bent, iedereen mag zelf de uitvaartverzorger kiezen. Els Breimer merkt dat haar persoonlijke aanpak en vooral de aandacht die nabestaanden krijgen,gewaardeerd worden. "Met oog voor detail, zorg ik dat het afscheid verloopt zoals de familie aangeeft.”

Fines Uitvaartzorg: een persoonlijk en passend afscheid, vanuit het hart verzorgd | Vossenburcht 34, Hurdegaryp | 06 20 39 63 22 | www.finesuitvaartzorg.nl