Erik Meijer voor een infraroodpaneel dat is vormgegeven als een spiegel.
Erik Meijer voor een infraroodpaneel dat is vormgegeven als een spiegel. Foto: Actief Media

Bel voor een thuisdemonstratie!

BURGUM - Omdat winkelbezoek door de lockdown niet mogelijk is, introduceert Warmteshop Burgum thuisdemonstraties. "Wij komen bij je thuis om jouw woonsituatie te bekijken en jouw warmtewensen te bespreken", zegt eigenaar Erik Meijer. "Daarnaast nemen wij een proefpaneel en een voorbeeldthermostaat mee, zodat je zelf de comfortabele infraroodverwarming voor een aantal dagen thuis kunt testen."

Sinds Meijer de Warmteshop opende in zijn Expert-winkel in 2019 heeft hij veel mensen warm gemaakt voor en door infraroodverwarming. Hij ziet het dan ook als de verwarming van de toekomst. "Wanneer je in een gangbare eengezinswoning woont kun je in veel situaties voor tussen de 8000 en 15000 euro al van het gas af. Het een en ander is afhankelijk van de isolatiewaarde van de woning. Je verwarmt jouw huis dan met infraroodpanelen, warm water komt van een elektrische boiler en je kookt op een elektrisch fornuis. De stroom kun je eventueel zelf opwekken met zonnepanelen."

Infraroodverwarming is niet alleen kostentechnisch interessant, het verwarmt een ruimte op een heel fijne manier, vertelt Meijer. "In tegenstelling tot gewone radiatoren verwarmen infraroodpanelen niet de lucht, maar geven zij hun warmte af aan voorwerpen. Hierdoor ontstaat een zeer comfortabele warmte, vergelijk het met de zon die je huis opwarmt." Een ander voordeel is volgens Meijer de schaalbaarheid. "Veel mensen beginnen met een paar panelen en breiden dit langzaam uit."

Wil je ook een thuisdemonstratie van Warmteshop Burgum? Bel dan 0511-461400 of 0511-460064 of kijk op warmteshop.com.