De Kruidhof zoekt meer vrijwilligers

BUITENPOST - Met ingang van het nieuwe seizoen is De Kruidhof in Buitenpost, 'hortus van Fryslân', op zoek naar diverse nieuwe vrijwilligers. In een 'gewoon' jaar komen hier circa 18.000 bezoekers. Er zijn zeventien thematuinen, elk met hun eigen uitstraling, sfeer en collectie.

De nieuwe vrijwilligers worden ingezet in de tuin, de kwekerij, de verkooptuin en bij de balie. Als tuinvrijwilliger op De Kruidhof zorg je dat de tuinen er verzorgd uitzien. Je zult je daarom bezighouden met snoeien, wieden, planten, zaaien en maaien. Groenkennis is een pre. Als vrijwilliger Verkooptuin doe je allerhande werk in de Verkooptuin. Denk aan zaaien, stekken, oppotten, snoeien en onkruid wieden. Ook zorg je ervoor dat de gasten zich gastvrij onthaald voelen en dat de Verkooptuin tiptop in orde is. Enige groenkennis is ook hier een pre. Om ervoor te zorgen dat de gasten zich welkom voelen, zijn ook balievrijwillig(st)ers nodig. Als balievrijwilliger ontvang je de gasten en maakt hen wegwijs in de tuin(en). Je bedient de telefooncentrale, verkoopt entreebewijzen, winkel- en tuinproducten en zorgt ervoor dat de winkelruimte schoon en netjes is.

De Kruidhof biedt de vrijwilligers: een inspirerende en collegiale werkomgeving, ondersteuning bij de verschillende taken en waar nodig diverse trainingen. Reiskosten worden vergoed tot maximaal tien euro per dag of vijf euro per dagdeel. Bovendien krijgen de vrijwilligers een persoonlijk entreebewijs en korting op de prijzen voor planten. Veel informatie over De Kruidhof is te vinden op de website: www.dekruidhof.nl/vrijwilligerswerk, maar wil je nog meer informatie, dan kun je bellen: 0511 - 541253 of mailen naar info@dekruidhof.nl.