Raad verheugd over parkplan Dokkum

DOKKUM - De gemeenteraad van Noardeast-Fryslân is verheugd over het nieuwe plan van b. en w. voor het Harddraverspark en het Tolhuispark. Het gaat om een nog niet definitief plan voor de komende jaren.

De overgrote meerderheid van de raadsleden was donderdagavond enthousiast. Omdat ook de gebruikers van de beide parken achter het plan staan, schaarde de raad zich ook achter het plan. De tennisvereniging verhuist van het Harddraverspark naar het Tolhuispark. Zo ontstaat in het Harddraverspark ruimte voor meer recreatieve voorzieningen.

Het plan is nog niet definitief, net zo min als de financiering, erkende wethouder Esther Hanemaaijer. Voor nieuwe voorzieningen als een uitkijktoren, een skatebaan en een wandelbrug richting centrum moet externe subsidie worden gevonden. De totale kosten van beide plannen zijn berekend op ruim 9 miljoen euro: ruim 5,5 miljoen voor het Harddraverspark en bijna 3,6 miljoen voor het Tolhuispark. Er was 6,77 miljoen euro gereserveerd, er is nog een tekort van ruim 2,37 miljoen. Dit wordt onttrokken aan het 'ontwikkelfonds' dat mogelijk is dankzij de verkoop van de Eneco-aandelen.

Johan Talsma (ELP NEF) had daar nogal wat kritiek op. Hij vindt dat dat 'ontwikkelfonds' te snel wordt leeggehaald. "Allinne Holwerd aan Zee en it parkeplan foar Dokkum profitearje der fan. Der bliuwt te min jild oer foar oare saken", stelde hij.