Noodopvang voor kwetsbare kinderen

LEEUWARDEN - Er is in Friesland een regionale aanpak voor noodopvang voor kwetsbare kinderen, geregeld door Sociaal Domein Fryslân.

Kinderen met een stoornis of een beperking waar al professionele ondersteuning voor is geregeld, kunnen ook tijdens deze lockdown worden opgevangen. Er is in Friesland een regionale aanpak.

Als er thuis te veel spanningen en/of problemen zijn, kan het voor deze kinderen lastig zijn om zich goed op het schoolwerk te concentreren. Ook kan kinderopvang helpen om spanningen thuis niet verder te laten oplopen. Zo kan de kans op onveilige situaties worden voorkomen.

Hoe noodopvang aanvragen?

De opvang wordt meestal geregeld door de hulpverlener die betrokken is bij het kind en/of gezin. Als die er niet is, kunnen ouders, school of de kinderopvang dat bespreken met het gezin en opvang aanvragen bij het wijk- of gebiedsteam van de gemeente.

Advies- en meldpunt Veilig Thuis

Voelt u zich niet veilig thuis of hebt u zorgen over iemand anders? Dan kunt u 24 uur per dag contact opnemen met Veilig Thuis Friesland via 0800-2000, of chatten met Veilig Thuis via www.veiligthuis.nl.