Doneeractie grote troost voor Garipers

GARYP - Met tranen in haar ogen besefte Marianne van der Meer maandagochtend dat er een doneeractie was gestart voor haar, haar echtgenoot Jens en dochtertje Jinte. Een enorme troost na de ontdekking nieuwjaarsochtend dat de auto van het jonge gezin in vlammen was opgegaan.

“De daders hadden zich op dat moment nog steeds niet gemeld”, zegt Marianne over deze bijzondere maandag 4 januari. Vriendinnen Sietske van der Meij (21) en Tessa Wijtzes (22) hadden, na drie dagen de ellende te hebben aangehoord die het gevolg was van de ondoordachte actie bij het Gariper straatfeest, besloten dat er hulp moest komen. “Ongelooflijk hoe snel dat op gang kwam”, zegt Sietske verrast. “In één middag werd er 2800 euro gedoneerd!” “Hartverwarmend als zoveel mensen hun medeleven betonen”, zegt Marianne dankbaar.

Of het nu kwam door de commotie rondom de doneeractie of door iets anders, maandagavond meldden de twee autobrandstichters – geen jongeren! – zich bij het Gariper gezin. “We hadden op dat moment al aangifte gedaan”, vertelt Marianne, die de gebeurtenis liever onderling met haar dorpsgenoten had afgewikkeld. “Dat begrepen de daders. We zijn daarnaast tot overeenstemming gekomen over de geleden schade.”
"Uiteraard is toen de doneeractie gestopt”, zegt Sietske. De opbrengst is de gedupeerden van harte gegund. Marianne: "Geweldig om zoveel steun te ervaren. Naast deze actie kregen we ook bloemen, vele berichtjes en allerlei andere hulp.”