Baukje Bruinsma van Lêste Wurden

GARYP - Baukje Bruinsma-Siderius van Lêste Wurden is afscheidsbegeleider. Ze begeleidt mensen in hun laatste levensfase en is daarnaast spreker op uitvaarten. De coronapandemie maakt haar werk actueler dan ooit. "Wij zijn meer van het leven gaan houden en daarmee zijn wij ons ook bewuster geworden van de dood."

Al meer dan tien jaar is Baukje uitvaartverzorger. Sinds kort heeft ze als afscheidsbegeleider en spreker haar eigen bedrijf: Lêste Wurden. Hiervoor volgde ze een studie tot 'Life coach'. Nu studeert ze nog sociale psychologie, want ze vindt het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen. "'Lêste wurden' zijn belangrijk voor degene die overlijdt, maar ook voor diegene die achterblijft."

Waar een uitvaartverzorger vooral de praktische zaken rondom het afscheid regelt, verzorgt een afscheidsbegeleider de inhoudelijke kant. Als een overlijden niet plotseling is - zoals bijvoorbeeld bij een langdurige ziekte - wordt Baukje meestal in een vroeg stadium al ingeschakeld. Baukje bespreekt de wensen en mogelijkheden rondom het afscheid en legt deze vast. Met veel begrip en empathie ondersteunt en begeleidt ze de persoon in de laatste levensfase zodat deze zijn of haar gevoelens kan verwoorden en uit kan dragen in het moeilijkste en verdrietigste moment in zijn of haar leven.

Lêste Wurden | Westerein 14 Garyp |
06-13288548 |
afscheid@lestewurden.nl |
www.afscheidlestewurden.nl