Nieuw jaar voor Voedselbank Opsterland

OPSTERLAND - De vraag is of het nieuwe jaar goed of slecht van start gaat voor de Voedselbank Opsterland. Blij is iedereen bij de voedselbank omdat er direct in het nieuwe jaar een start kan worden gemaakt met de uitbreiding van de vries- en koelcel. Minder mooi is dat het aantal klanten de afgelopen twee maanden met bijna 25 % is gestegen.

Op 11 januari wordt begonnen met de uitbreiding. Deze is mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de clubactie van de RABO-bank, de actie van de PvdA Opsterland en de Van Teijensfundatie en geld van giften van particulieren. Koel- en vriesruimte worden dan even groot.

Het 'nee' zeggen tegen diepgevroren voedsel, omdat er geen ruimte meer is, behoort dan tot het verleden. Door de grotere ruimte kan er ook makkelijker op datum worden gesorteerd. Voedselveiligheid is belangrijk.

180 aanvragen, 80 kinderen

Dat delen van onze economie minder goed gaan, merken ze ook bij de Voedselbank.
In twee maanden is het aantal klanten met bijna 25 % gestegen tot 180 personen, waaronder 80 kinderen onder de 18 jaar.

Bij de voedselbank houdt men rekening met een verdere groei van het aantal klanten in de loop van het jaar. Uw steun is dus altijd welkom; u kunt de giftshop bezoeken (giftshop.voedselbankopsterland.nl) of u doneert op de traditionele manier een bedrag (voedselbankopsterland.nl).