Luca Spin stopt bij KF De Wâlden

OENTSJERK - Hoofdtrainer Luca Spin van KF De Wâlden stopt aan het einde van dit korfbalseizoen bij de club uit Oentsjerk. Dit is een gezamenlijk besluit van het bestuur en Spin, meldt het bestuur.

Spin is bezig aan zijn tweede seizoen bij De Wâlden, waarin hij - net als in zijn eerste seizoen - geconfronteerd wordt met de ingrijpende gevolgen van de coronacrisis. Voor het bestuur en de technische commissie maakte dit het nemen van een goed onderbouwd besluit over wel of geen contractverlenging erg lastig. Uiteindelijk is gekozen om aan het eind van het seizoen uit elkaar te gaan, zodat zowel Spin als De Wâlden een nieuwe (en hopelijk) coronavrije start kunnen maken.

Luca Spin volgde in 2019 Sake Koelma op die na drie succesvolle jaren de overstap maakte naar CSL. Met Spin haalde De Wâlden een jonge, gedreven en enthousiaste trainer binnen. De ambitie was om attractief en dynamisch korfbal te spelen. Daarnaast stond Spin voor de uitdaging om spelers uit de jeugdopleiding van De Wâlden succesvol te laten doorstromen, en met een sterke selectie te kunnen promoveren naar de Overgangsklasse.
Deze ambitie bleek echter te hoog gegrepen, vooral als gevolg van het stoppen van enkele belangrijke spelers en de coronacrisis.