De directieleden Shirley Bhagwat en Jan Auke Steegstra hangen het bord met het nieuwedesign van Weekblad Actief op. Scan de QR-code voor de video.
De directieleden Shirley Bhagwat en Jan Auke Steegstra hangen het bord met het nieuwedesign van Weekblad Actief op. Scan de QR-code voor de video. Foto: Actief Media

Weekblad Actief: nieuw jaar, nieuw design!

BURGUM - "Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg." (uitspraak Albert Einstein) Met deze gedachte in het achterhoofd hebben wij bij Actief in het laatste kwartaal van 2020 ons nieuwe design voltooid.

Ondanks de lockdown hebben wij besloten om onze nieuwe krant toch te presenteren. Iets dunner dan wat u van ons gewend bent door het ontbreken van activiteiten en commercie. Voor al onze lezers en klanten hopen wij dat we snel weer naar een iets normalere situatie kunnen.
In het hart van deze krant vindt u vier uitneembare pagina's. Hierin leest u over de totstandkoming van het nieuwe design en de personen hierachter. Op de achterpagina hiervan (pagina 14) vindt u een uiting van De Mediastrateeg over anticyclisch denken (en communiceren). Het uitbrengen van deze geheel vernieuwde krant is een goed voorbeeld daarvan.

Naast het nieuwe ontwerp hebben wij nog een verandering doorgevoerd. Wij vervangen de ActiefPlus-app door algemeen gebruikte QR-codes.
Door gebruik te maken van QR-technologie kunnen wij verwijzen naar video's, websites, routes, apps, games en social media bijdragen. Op deze manier zetten wij de volgende stap in hybride communicatie, met andere woorden gedrukte media gecombineerd met de mobiele telefoon en tablet.

Naast de vernieuwing van deze krant is ook onze nieuwssite www.actiefonline.nl geheel vernieuwd. Hetzelfde frisse design is ook hier toegepast. Op deze site leest u nog meer over activiteiten en nieuws uit de regio.