V.l.n.r.: Monique van de Ven, Ellen Pieterse, Saskia Zoet en Ben Brunt.
V.l.n.r.: Monique van de Ven, Ellen Pieterse, Saskia Zoet en Ben Brunt. Foto: Ingezonden

Muzikaal optreden voor bewoners De Waadwente

DOKKUM - De 'geïsoleerde' bewoners van verzorgingstehuis De Waadwente in Dokkum worden niet vergeten. Maandagmiddag kregen zij een muziekoptreden cadeau. Dit is bovendien op film vastgelegd, zodat het ook, vanaf woensdag 23 december, op internet te zien en te beluisteren is.

Ben Brunt (bariton), Saskia Zoet (piano), Ellen Pieterse (alt-mezzo) en Monique van de Ven (piano) gaven maandag een kerstconcert in de Grote Kerk in Dokkum. Door corona mocht niemand komen kijken. In plaats daarvan namen de musici het concert op en geven zij het als televisie-uitzending cadeau aan de bewoners van verpleeghuis De Waadwente.

Initiatiefneemster is pianiste Monique van de Ven. Toen haar moeder in zorginstelling Laverhof (Brabant) woonde, is zij daar klassieke concerten gaan geven en organiseren. Dit groeide uit tot een geliefde kamermuziekserie, het 'Uurtje Klassiek'. Door de corona-crisis kwamen de concerten tot een abrupt einde. Maar toen sprong de lokale Omroep Meierij in en maken zij nu Uurtjes Klassiek voor TV.

De kerstspecial vanuit de Grote Kerk Dokkum is het eerste Uurtje Klassiek dat in Friesland beschikbaar komt. "Het eerste, maar niet het laatste!", meldt Monique van de Ven namens de musici.

Ben Brunt is een veelgevraagd bariton. Hij vormt een duo met Saskia Zoet. Beiden geven les aan de muziekschool in Dokkum. Ook Monique van de Ven is daar docent. Zij vormt met Ellen Pieterse een duo. Die geeft les aan het conservatorium van Zwolle en Arnhem.

Met dank aan Patrick Schaafstal die het concert opnam en aan de rentmeesters van de Grote Kerk die de verwarmde kerk gratis ter beschikking stelden.