Een fragment uit de online Kerstbingo. Links Sjoerd Radersma, rechts Tricia van der Velde.
Een fragment uit de online Kerstbingo. Links Sjoerd Radersma, rechts Tricia van der Velde. Foto: Babette Hellinga

Bingo: circa 9.000 euro voor Be Quick

DOKKUM - Komende maand maakt Be Quick Dokkum bekend hoe deze voetbalclub de ongeveer negenduizend euro besteedt, die de online kerstbingo van 18 december heeft opgeleverd. Deze werd live uitgezonden via het YouTube-kanaal van de voetbalclub.

De club verkocht 369 bingokaarten. Hoofdsponspor Bouwbedrijf Dijkstra Draisma verdubbelt de opbrengst, vandaar dat die uitkomt op circa 9.000 euro. "Met deze grote deelname en de prachtige prijzen kan het organisatieteam terugkijken op een zeer geslaagde avond", melden de organisatoren van de online bingo.

"Er was enorm veel contact, actie en reactie op de social media-kanalen van Be Quick", constateert de cl;ub.
Het doel om een verbindende activiteit te organiseren werd daarmee zeker behaald. Ook met het tweede doel ‘een mooi bedrag ophalen voor de club’ maakte Be Quick een boppeslach. De prijzen waren beschikbaar gesteld door 34 gulle sponsoren.

'Coronaproof'

De Dokkumer vereniging kan de opbrengst goed gebruiken: het interieur van het clubgebouw wordt zodanig aangepast, dat - zodra het weer mag - het goed mogelijk zal zijn mensen 'coronaproof' te verwelkomen en activiteiten en gezelligheid te kunnen bieden. In de loop van januari hoopt het bestuur de inhoud van deze plannen bekend te kunnen maken.