Fragment uit de poster voor de digitale Be Quick Kerstbingo, vrijdagavond 18 december.
Fragment uit de poster voor de digitale Be Quick Kerstbingo, vrijdagavond 18 december. Foto: Ingezonden

Be Quick houdt digitale bingo vrijdagavond 18 december

DOKKUM - Op vrijdag 18 december organiseert Be Quick Dokkum een grote online Kerstbingo. Doel is een verbindende activiteit te organiseren en daarnaast geld in te zamelen voor de club, omdat die momenteel veel inkomsten mist. Voorzitter Kees Theissen kijkt er naar uit: “Het wordt echt een leuke activiteit voor jong en oud. Samen gezellig thuis meespelen voor het scherm met kans om mooie prijzen."

Be Quick maakt er geen half werk van. Er is een team druk bezig met de voorbereidingen om een livestream te verzorgen, prijzen te regelen, zo veel mogelijk deelnemers te werven en aanmeldingen te verwerken. Dankzij vele bedrijven in Dokkum zijn er prachtige prijzen te winnen.

"Voor elk wat wils"

Theissen: “Zeker in deze tijden zijn we de sponsoren zeer dankbaar. We hebben dankzij hen echt prachtige prijzen, dat is echt top.” Deelnemers kunnen onder andere een Batavus-fiets winnen, een smart TV, een tablet, gereedschapskar met inhoud, diverse gesigneerde voetbalshirts, gevulde boodschappentassen, kledingbonnen, sportkleding, foodpakketten en ook abonnementen voor FOX Eredivisie. Dus voor elk wat wils. Theissen: “Omdat we best veel prijzen hebben, is er goede kans dat je iets wint”. Het volledige prijzenoverzicht is op de site van Be Quick terug te vinden. Via de site kun je je ook aanmelden voor de Kerstbingo.

'Dijkstra Draisma verdubbelt'

Be Quick gaat de opbrengst van de Kerstbingo gebruiken om aanpassingen te doen in het clubhuis om in deze coronatijden de leden en gasten nog beter te kunnen bedienen zodra dat weer mogelijk is. Tijdens het ontwikkelen van de plannen kreeg de voetbalclub een prachtig aanbod van sponsor Bouwgroep Dijkstra Draisma. Theissen: “Als we met clubacties 3.000 euro ophalen dan gaat Dijkstra Draisma dit bedrag verdubbelen. Voorwaarde is dat het bedrag wordt geïnvesteerd in de club op zo’n manier dat zo veel mogelijk leden er van kunnen profiteren. Een geweldig gebaar natuurlijk, waar we BGDD bijzonder erkentelijk voor zijn.”

Inzet vanaf € 17,50

Het loopt al zeer goed met de aanmeldingen. Kees Theissen: “We willen met de Kerstbingo een goede stap zetten naar 3.000 euro opbrengst om ook optimaal gebruik te maken van de verdubbelaar.” Meespelen met de Kerstbingo kan vanaf € 17,50. Je neemt dan deel aan alle vijf bingorondes én aan een aantal verlotingen. De Kerstbingo begint vrijdag om 19.30 uur en is te volgen via het YouTube kanaal van Be Quick Dokkum.