De route is nu te lopen via GPS-coördinaten.
De route is nu te lopen via GPS-coördinaten. Foto: ImagezNL

Bonifatius Kloosterpad nu nog gemakkelijker te volgen dankzij GPS coördinaten

DOKKUM - De Bonifatius Kloosterpad-route is in de afgelopen tijd voorzien van GPS-coördinaten die via de mobiele telefoon zijn te volgen. Daarmee is het nog makkelijker de route te volgen.

De Bonifatius Kloosterpad-wandelroute is door de aanvulling ook goed te volgen voor wandelaars die lange teksten lastig vinden. Aanleiding was het verzoek van een wandelaar met leesproblemen. Stichting Inspirerend NO-Fryslân heeft vervolgens gezocht naar een oplossing. De stichting is blij dat er een goede oplossing is gevonden. In een drietalige flyer wordt de route van Wad tot Woud toegelicht. De flyer is te verkrijgen bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) aan de Diepswal te Dokkum. Het Bonifatius Kloosterpad, dat in etappes van Schiermonnikoog naar Wolvega loopt, belicht de rijke historie van de kloosters en landschappen in het oosten van Friesland. De totale lengte van 450 kilometer is verdeeld in 12 etappes en 13 rondjes tussen 15 en 30 kilometer. In twee boeken, die geschreven zijn door auteur Fokko Bosker, valt veel interessante informatie te lezen. Voor mensen met dyslexie is dat echter een probleem dat nu is verholpen.

Op www.bonifatiuskloosterpad.nl zijn alle rondjes en etappes te vinden. De wandelkaarten zijn als pdf-bestand te downloaden per rondje of etappe. Diverse pleisterplaatsen staan aangegeven. Nieuw op de website is de map met GPS-coördinaten. Het maakt het mogelijk de routes, na downloaden, met een smartphone of GPS-apparaat, te lopen zonder leestekst