De Zalmactie is een initiatief van Lionsclub Dokkum Bonifatius.
De Zalmactie is een initiatief van Lionsclub Dokkum Bonifatius. Foto: Ingezonden

Zalmactie in Dokkum voor 'Altijd Doen'

DOKKUM - Na het succes van vorig jaar loopt vanaf 26 november weer een Zalmactie in Dokkum: iedereen kan warm gerookte zalm kopen voor het goede doel. De opbrengst komt geheel ten goede aan de activiteiten van de Stichting Altijd Doen. Initiatiefnemer van de Zalmactie is Lionsclub Dokkum Bonifatius.

Leden van Lionsclub Dokkum Bonifatius gaan online aan de slag met de verkoop. Via social media, een centraal mailadres en het persoonlijke netwerk van de leden. Edwin de Vries: “We gaan er vol voor. De Zalmactie is een jaarlijkse actie geworden. Volgend jaar hopen we ook weer op de Kerstfair te staan met zalmverkoop. Maar dit jaar dus volledig online. We gaan zoveel mogelijk mensen benaderen.”

Stichting Altijd Doen is een organisatie die in 2006 in het leven is geroepen door een groep enthousiaste Dokkumers die graag iets extra's wilden doen voor die mensen die het in het dagelijks leven niet altijd even gemakkelijk hebben. De stichting organiseert onder andere een kerstdiner met entertainment en in de zomer een vakantiedag voor hun doelgroep. Door de coronamaatregelen kunnen dit jaar niet alle activiteiten van de stichting doorgaan.

De voorverkoop voor de Zalmactie is per direct gestart. Voor 7 euro heeft u een heerlijk stuk (200 gram) warm gerookte zalm. Als je bestelt in de voorverkoop, zorgt de organisatie ervoor dat je vlak voor Kerst de zalm in huis hebt. Het is ook mogelijk als bedrijf in grotere aantallen te bestellen, bijvoorbeeld voor kerstpakketten.
Nadere info en bestellingen: zalmactie@
lionsclubdokkum.nl.