D.E.-punten zijn voor de Voedselbank-klanten 'bruin goud' waard.
D.E.-punten zijn voor de Voedselbank-klanten 'bruin goud' waard. Foto: Ingezonden

Lionsclubs Noord Oost Friesland en Dokkum-Bonifatius zoeken uw D.E.-punten

DOKKUM - De hele maand december loopt de jaarlijkse inzamelactie van Lionsclub Noord Oost Friesland en Lionsclub Dokkum-Bonifatius voor Douwe Egberts waardepunten. De ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. De punten kunnen worden ingeleverd bij verschillende supermarkten, winkels, scholen en de voedselbanken zelf.

Veel mensen kunnen zich geen koffie veroorloven. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Koffie komt echter sporadisch voor in de voedselpakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

Lionsclub Noord Oost Friesland en Lionsclub Bonifatius schieten daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts-waardepunten. De door u ingeleverde waardepunten zullen worden verzilverd voor pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Per 500 punten krijgt de voedselbank een pak koffie terug. Douwe Egberts steunt deze actie en heeft toegezegd alle donaties te verhogen.

Uw waardepunten, graag al geteld, kunt u de hele maand december inleveren op de volgende adressen: alle ARLANTA scholen in Dongeradeel, de supermarkten Albert Heijn, Jumbo, Poiesz, Boonstra in Dokkum, de PRO - praktijkschool - in Dokkum, het Dockinga college (bestuursbureau), Woudweg 140 in Dokkum, de Voedselbank Dokkum, Learmûne 1, supermarkt Coop in Anjum en supermarkt Albert Heijn in Damwâld.