Klaas Theo Smit (links) toont de rookworst ('goud') en de rookworstfilet (van Albert Boonstra, rechts).
Klaas Theo Smit (links) toont de rookworst ('goud') en de rookworstfilet (van Albert Boonstra, rechts). Foto: Ingezonden

Slagerij uit Ternaard: goud met ster

TERNAARD / ARNHEM - Slagerij Smit uit Ternaard is afgelopen week kampioen geworden bij de nationale vakwedstrijd Arnhem rookworststad 2020. In de rubriek Innovatie leverde medewerker Albert Boonstra een salade in van rookworstfilet. Deze werd door de jury beoordeeld met goud met ster en de slagerij werd daarmee kampioen in de rubriek Innovatie.

Naast de vele inzendingen in de rubriek grove en fijne rookworst waren er nog zes rubrieken, onder andere de rubriek innovatieve rookworstproducten. Deze rubriek ligt Albert Boonstra aan het hart. Na enkele proefproducten kwam hij tot de ‘Salade van rookworstfilet’.

Een team van deskundige juryleden keurde de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien. Ook de bereidingswijze, vorm en kleur, structuur, geur en smaak, telden mee. Natuurlijk moet het product ook consistent en innovatief zijn. Deze prijs is voor Albert Boonstra maar zeker ook voor slager Klaas Theo Smit een mooie opsteker voor het familiebedrijf. De rookworst van het bedrijf kreeg het predicaat 'goud'.

Slagerij Smit deed ook mee aan de wedstijd ‘Lekkerste gehaktbal van Nederland’. Smit drong door tot de tien lekkerste gehaktballen van Nederland, goed voor een eervolle vermelding.

De rookworstwedstijd werd voor de 46ste keer gehouden en is traditioneel de start voor het rookworstseizoen. Dit seizoen start u nu natuurlijk bij Slagerij Smit in Ternaard! Hier kunt u de familie Smit en Albert Boonstra feliciteren en genieten van een bakje rookworstfilet-salade.