De tentoonstelling Other.Worldly.
De tentoonstelling Other.Worldly. Foto: Ruben van Vliet

Veilig museumbezoek met online tickets en koffie to go

LEEUWARDEN - Het Fries Museum blijft open voor publiek. Met een strikt maximum aantal bezoekers per tijdslot, online reserveringen, mondkapjes en optimale hygiëne kunnen bezoekers uit de regio veilig en comfortabel genieten van een dagje museum. Café Thùs is dicht, maar verkoopt wel koffie en broodjes. Slieker Film en de museumwinkel zijn open. Het museum volgt daarmee de richtlijnen van het RIVM. Een overzicht van alle maatregelen en huisregels staat op friesmuseum.nl/bezoek.

Bezoekers reserveren online een ticket en genieten door het strikte maximum aantal bezoekers in alle rust van de schatkamer van Friesland. Naast de vaste presentatie op de eerste verdieping zijn er verschillende tijdelijke exposities. De tentoonstelling Oog in Oog met Oorlog is te zien tot en met 3 januari 2021 en gaat over Fryslân in oorlogstijd. De tentoonstelling is een samenwerking met Tresoar, het Fries Film Archief en Historisch Centrum Leeuwarden. In Other.Worldly op de derde verdieping verbeelden kunstenaars uit binnen- en buitenland een wereld onder water. Met hun werk reflecteren ze op de wereld van vandaag. Constant Dullaart: This Unjust Mirror presenteert werk wat draait om nepaccounts op social media, reclame en propaganda.

Bezoekers die te ver weg wonen of zich niet comfortabel voelen om het museum te bezoeken, kunnen terecht op www.friesmuseum.nl/thuisdoen. Vanuit daar kunnen online bezoekers terecht in de online omgeving van Oog in Oog met Oorlog, tevens is daar is het gehele Fries Verzetsmuseum virtueel te bezoeken.