Jelle en Martha in De Kraak van de kluis.
Jelle en Martha in De Kraak van de kluis. Foto: ingezonden

'De Kraak van de Kluis' op internet

SINT ANNAPAROCHIE - De speelfilm annex hoorspel 'De Kraak van de Kluis' over een verzetsdaad in de Tweede Wereldoorlog in Sint Annaparochie is bij de digitale première gezien door ongeveer 2.500 mensen. Vanwege het coronavirus kan de film niet 'live' worden getoond, maar er komt wel een digitale hervertoning, op 22 november.

Een groep jonge mannen vocht in de oorlog voor hun vrijheid en die van hun landgenoten, ook in Sint Annaparochie. Bovendien zette verzetsleider Lolle Rondaan de liefde voor zijn Amsterdamse verloofde Riek op het spel. In de theatrale thuisbeleving 'De kraak van de Kluis' wordt de kijker/luisteraar meegenoem naar de spannende tijd van toen. Van de eenmalige voorstelling is een filmregistratie gemaakt, die zondag 22 november 2020 vanaf 15.43 wordt uitgezonden. Koop een kaartje en u krijgt op zondagochtend 22 november de link voor de film toegestuurd.

Bij de 'De kraak van de kluis' is luisteren even belangrijk als kijken. Naast de livestreamfilm en de vooraf opgenomen filmpjes speelt het hoorspel namelijk ook een grote rol. De tijd van toen wordt verder opgeroepen door een beleefpakket, bestaande uit een jutezak met daarin onder andere een recept uit de jaren veertig. Bij de filmregistratie ontvangt u het digitale beleefpakket via de mail. En wie als eerste een kaartje koopt, kan een echte jutezak met een verrassingspakket afhalen in Sint Annaparochie!

Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaartjes op: www.dekraakvandekluis.nl