Bibliotheek annuleert deel activiteiten

DOKKUM - Naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen van dinsdag 13 oktober heeft Bibliotheken Noord Fryslân een groot aantal van haar activiteiten tot nader order geannuleerd. De bibliotheken blijven wel open en er wordt gewerkt volgens de adviezen van de overheid. Zo kan de bezoeker veilig boeken lenen en inleveren bij de bibliotheek.

De boodschap van de persconferentie was helder; zorg voor zo weinig mogelijk contact met anderen, beperk activiteiten die niet strikt noodzakelijk zijn en reis zo min mogelijk. De bibliotheek heeft daarom besloten een groot aantal activiteiten te annuleren. Mensen die zich hiervoor hadden aangemeld, krijgen persoonlijk bericht. Cursisten kunnen niet meer terecht in de fysieke Digi-Taalhuizen, dat contact zal voorlopig online en digitaal plaatsvinden. Voor kinderen onder de 13 jaar en kleine groepen zijn er geen beperkingen, daarom kunnen sommige kinderactiviteiten wel doorgaan. Hetzelfde geldt voor spreekuren en lessen op maat die een-op-een plaatsvinden. Activiteiten die vooralsnog doorgaan staan op www.ontdekdebieb.nl.

Op 21 en 23 oktober zou in een aantal bibliotheken in Noord-Fryslân het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) worden geopend. Eén punt waar inwoners terecht kunnen met vragen over de dienstverlening van de overheid. Deze openingen gaan niet door, omdat die binnen de coronaregels niet goed tot hun recht komen. De bibliotheek blijft gewoon open. Bezoekers hoeven niet te reserveren voor een bezoek aan de bibliotheek, maar moeten wel een mandje gebruiken.