Be Quick Dokkum wint ook in Kollum

KOLLUM - In een boeiende derby tussen VV Kollum en Be Quick Dokkum trokken de Dokkumers zaterdag aan het langste eind. Na een 1-2 ruststand bleef het in de tweede helft lang spannend, maar in de slotfase besliste Be Quick de wedstrijd definitief via een strafschop en behaalde daarmee de vierde winst op rij.

In de eerste minuten was het even aftasten, maar al vrij snel kreeg Be Quick een overwicht. De uitstekend spelende Danny Post schoot de bal voor het doel en de handige schamper van spits Rudmer Loonstra betekende 0-1.

Na ruim een kwartier viel de onverwachte gelijkmaker. Be Quick leed onnodig balverlies op het middenveld en Kollum kwam na de snelle omschakeling op 1-1 door een prima treffer van Joop Pijnacker. Het doelpunt zorgde voor meer vertrouwen bij de thuisclub en bij Be Quick liep het even wat minder soepel. Toch viel de verdiende treffer voor Be Quick. In een vol strafschopgebied stond Ynte Koopal op de juiste plaats.

In de tweede helft had Be Quick had een licht overwicht, maar moest voortdurend attent blijven op de tegenaanval van de thuisclub, die veel gebruik maakte van de lange bal. In de slotfase kreeg Be Quick opnieuw enkele kansen. Rudmer Loonstra passte op Frits Veenema, maar diens schot eindigde op de lat. De 1-3 kwam viel twee minuten later. Keeper Andries Dijkstra haalde Loonstra onderuit. Frits Veenema mocht aanleggen vanaf de penaltystip en hij deed dat uitstekend. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-3 winst voor Be Quick.