Yogamatties biedt yogalessen en mindfulnesstrainingen aan  kinderen en tieners aan.
Yogamatties biedt yogalessen en mindfulnesstrainingen aan kinderen en tieners aan. Foto: Marcel van Kammen

Yogamatties voor kinderen en tieners

DOKKUM - Van kinderen en tieners wordt veel gevraagd. Op school ligt de lat hoog en ook in hun vrije tijd hebben ze het vaak druk. De lessen en trainingen van Yogamatties bieden een rustmoment in alle hectiek.

“Met behulp van yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, spelletjes, gesprekken en veel creativiteit wordt er in verschillende leeftijdsgroepen gewerkt aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Kinderen en tieners leren bijvoorbeeld signalen in hun lichaam te herkennen of om te gaan met gedachten en gevoelens. Hierdoor ervaren ze onder andere meer rust en een grotere veerkracht”, vertelt eigenaar en yogadocent Tryntsje Rekker.

Ook scholen weten Yogamatties steeds vaker te vinden. Bijvoorbeeld voor een workshop over geluk, het kennismaken met yoga en mindfulness in één of enkele lessen of voor het volgen van een 8-weekse mindfulnesstraining met de hele klas. Zowel het basisonderwijs, als het voortgezet onderwijs kan bij Yogamatties terecht voor een aanbod op maat.

Op 22 oktober is er van 18.45 tot 19.45 uur een open les tieneryoga, waar iedereen van 12 t/m 16 jaar vrijblijvend aan mee kan doen. Daarna is het mogelijk om een serie van lessen tieneryoga te volgen. In november starten er verder weer yogalessen en mindfulnesstrainingen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Yogamatties is gevestigd in De Groen Kunst & Cultuur | Van Kleffenstraat 5, Dokkum | Meer info: www.yogamatties.com of 06-25340512.