Computercursussen in bibliotheek.
Computercursussen in bibliotheek. Foto: Ingezonden

Computercursussen in bibliotheken

DOKKUM - Iedereen die graag iets wil (bij)leren in de digitale wereld kan een computercursus van Bibliotheken Noord Fryslân volgen.

Met de gratis cursus Leer werken met de DigiD leert u in vier lessen hoe u veilig kunt werken met uw DigiD. Stap voor stap leert u hoe u digitaal iets bij de overheid regelt. Deelnemers gaan aan de slag met het aanvragen van een DigiD en u leert waarvoor u een DigiD gebruikt. De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente komen ook aan bod.

Voor deze cursus is het handig dat u al met de computer kunt werken. Bibliotheek Buitenpost 7, 14, 21 en 28 oktober van 9.30 tot 11.45 uur. Bibliotheek Dokkum 19 en 26 oktober en 2 en 9 november van 9.30 tot 11.45 uur.
Wilt u weten hoe uw eigen iPad werkt? En wat u er zoal op kunt doen? Meld u dan aan voor de cursus Starten met de iPad. Deze cursus bestaat uit vier lessen. Bibliotheek Dokkum: donderdag 8, 15, 22 en 29 oktober, van 13.30 tot 15.00 uur.

In de cursus Windows 10 Basis leert u de mogelijkheden van het bureaublad en hoe u bestanden en mappen beheert. Ook apps en hoe u hier mee kunt werken komen aan bod. Deze cursus bestaat uit zeven lessen en is voor beginners. Bibliotheek Dokkum: 21 en 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november en 2 december van 10.00 tot 11.30 uur.

Het is ook mogelijk om een privéles (les op maat) aan te vragen. U vindt het cursusaanbod ook op www.ontdekdebieb.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden voor een cursus, maar dit kan ook bij de balie van één van de bibliotheken.